Stil

Als er een mentale en niet fysieke behandeling zou zijn om genderdysforie met succes te behandelen of aanzienlijk te verminderen, zou iemand zich dan aanmelden? 

Read more »

Duurzaam socialisme

De meesten van ons hebben Marx gelezen... het is klaar en gedaan. Beschamend genoeg heb ik dat nog niet gedaan. Een professor, van wie ik de naam helaas niet meer weet, verklaarde ooit in een interview dat de communistische ideologie, net als veel andere en vaak tegengestelde ideologieën, is ontstaan uit de vereniging tussen intellect en decadentie. Daarmee bedoelde hij dat ze was ontstaan vanuit het vangnet van een universitaire collegezaal en niet vanuit een positie van bittere armoede. Iemand die in de put van het lijden zit, heeft vaak geen tijd om erover te schrijven! Intellectuelen en academici hebben het pad geëffend voor veel sociale bewegingen, ten goede en ten kwade. 

Read more »

De narcist

Het is 2024 en het is weer tijd voor een hernieuwing van mijn geloften om te veranderen wat niet werkt en te beschermen wat wel werkt. Het is een van die favoriete, sociale clichés geworden om goede voornemens te maken, vooral omdat niemand van jou of van zichzelf verwacht dat ze worden nageleefd. Toch ben ik er een fan van, omdat we allemaal redenen nodig hebben om de meeste dingen te doen. Motivatie is waarschijnlijk de grootste factor in allerlei soorten veranderingen: goede en slechte.

Read more »

Links

Ik heb een passie voor stand-up comedy. Ik denk dat ik in de voetsporen ben getreden van mijn moeder en haar griezelige vermogen om de draak te steken met alles en iedereen op de meest gevatte manier. Naast mijn eigen set grappen kijk ik ook naar anderen voor inspiratie. Een van die nieuwe komische muzen is Dragos Comedy (Click ME!) die het voormalige Oost-Europese blok teder doopt tot "Verschillende tinten verdriet".

Read more »